Malzemeler
3 fincan damla çikolata
2 fincan kuru üzüm
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
1 bardak pudra şekeri
Hazırlanışı
Öncelikle derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp vanilya ve pudra şekeriyle beraber yoğurun.
Ardından kabartma tozu ile unu yavaş yavaş katıp yeniden yoğurun.
Diğer yandan da kuru üzümleri ilave edip malzemeler iyice birbirlerine karışsın.
Elde edilen hamurdan iri parçacıklar kopararak avuç içinde yuvarlayıp yassılaştırın.
Damla çikolataları üstüne batırın.
Hamur bitene dek aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Yaklaşık 15-20 dakika 175 derece ayarlı fırında pişirin.
Piştikten sonra soğuk olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder