Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta akı
250 gr tereyağ (margarin)
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Susam, haşhaş, çörek otu vb.
Yumurta sarısı
Yapılışı
Oda sıcaklığında bekletilmiş yağ, sıvı yağ ve yoğurt çırpılır.
Üzerine diğer malzemeler ilave edilir ve çırpma işlemi devam eder,
Un ilave edilerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Hamura istenilen şekil verilir yada kalıp kullanılabilir.
Üzerine yumurtanın sarısı sürülerek üzeri süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızaran kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder