Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
125 gram margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
Antep fıstığı yada hindistan cevizi
Yapılışı
Öncelikle yumurta, margarin, sıvı yağ, ve toz şeker karıştırılır.
Bu malzemelerin üzerine kabartma tozu, un, kakao ve vanilya elenerek ilave edilir.
Hamur kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde koparılır.
200 derecede çatlayana kadar pişirilir.
Şerbet malzemesi kaynatılır ve soğuması beklenir.
Soğuk şerbetin içerisine sıcak kurabiyeler batırılıp çıkarılır.
Üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder