Malzemeler
1 bardak dövülmüş Antep fıstığı
3 kaşık pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
Yapılışı
Öncelikle benmari usulü tere yağını eritin.
Ardından tere yağını ve pudra şekerini bir kabın içine ekleyip çırpın.
Sırası ile un, Antep fıstığı, yumurta sarısı, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice birbirine karışmasını sağlayın.
Hamuru iyice yoğurunca isteğe göre yada yuvarlak şekiller verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 25 dakika 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü ayarlayıp pişirin.
Piştikten sonra Antep fıstığı batırıp servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder