Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
250 gram tereyağ
1 fincan yoğurt
1 küçük bardak şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz
Aldığı kadar un
İçi
3-5 adet elma
Yapılışı
Elmalar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir.
Tavada şeker ile pişirilir suyunu çekene kadar.
Tava ateşten alınır içine ceviz ve tarçın katılır karıştırılır.
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Hamur üç parçaya ayrılır.
15 dk kadar dinlendirilir.
Merdane yardımı ile bezeler çok ince olmayacak şekilde açılır.
8 üçgen parça şeklinde her beze kesilir.
Üçgenlerin içine iç malzemesi konur ve rulo yapılır.
180 derecede pişirilir ve pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder