Malzemeler
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
2 kaşık kakao
1 bardak şeker
Yarım bardak süt
125 gram tereyağı
Yeteri kadar un
Tarifi
İlk olarak yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ile yumurtayı karıştırın.
Ardından süt ile şekeri de ekleyip pürüzsüz krema kıvamı elde edene dek yoğurmaya başlayın.
Kakaoyu üstüne ilave edip isteğe göre miktarını artırın.
Kabartma tozu ve yeteri kadar un ilavesi ile yumuşak kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurma işlemine devam edin.
Elde edilen hamurdan parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.
Hamur bitene kadar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Kabarıp rengi dönünceye dek yaklaşık 20 dakika 175 derece ayarlı fırında pişirin.
Piştikten sonra ılıtarak üstlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder