Malzeme Listesi
3 bardak un
1 bardak mısır yada buğday nişastası
250 gram margarin yada tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 kaşık pudra şekeri
Üstü İçin
3 kaşık tarçın
3 kaşık pudra şekeri
Yapılışı
İlk olarak krema kıvamına gelene dek oda sıcaklığındaki yağa şeker ekleyip çırpın.
Ardından vanilya, kabartma tozu ve nişasta ilave edip hamur kıvama gelene dek un ekleyin.
Kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.
Üstleri hafif pembeleşinceye dek 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra soğutularak üstüne tarçın ile pudra şekeri karışımı serpiştirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder