1 tane yumurta (akı üstüne sarısı içine)
250 gram tereyağı
3 bardak un
1 bardağa yakın şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı hindistan cevizi
Vanilya
Kabartma tozu
Tarifi
İlk olarak yoğurma kabı içerisine tere yağını rendeleyip yumurta, şeker ve vanilyayı ilave ederek iyice yoğurun.
Ardından kabartma tozu, fındık, hindistan cevizi ve unu ilave edip hepsi birbiri ile özdeşinceye dek yoğurma işlemine devam edin.
Elde edilen karışımdan ceviz iriliğinde şekiller verin.
Son olarak önce yumurta akına ardından da hindistan cevizine bulayarak tepsiye aralıklı dizin.
Pembeleşene dek 175 derece ayarlı fırında pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder